Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابر رایانه سیمرغ که در حال حاضر ۵۰۰ هزار میلیارد دستور العمل در ثانیه را اجرا می کند، برای ارتقای سرعت پردازش تا یک پتافلاپس در حال برنامه ریزی است.

به گزارش قدس آنلاین، سید احمد معتمدی، مجری طرح ابر رایانه سیمرغ دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فعالیت مرکز پردازش های فوق سریع دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه این مرکز از ۱۵ سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: زمینه فعالیت این مرکز پردازش سریع است و در خرداد ماه ابر رایانه سیمرغ این مرکز به بهره برداری رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی ادامه داد: در این ابررایانه تاکنون به سرعت ۵۰۰ ترافلاپس رسیدیم. این عدد به این معنا است که ابر رایانه سیمرغ ۵۰۰ هزار میلیارد دستورالعمل در ثانیه را می تواند اجرایی کند. معتمدی خاطر نشان کرد: برنامه داریم که در سال جاری با تجهیزاتی که در این مرکز در حال نصب است، سرعت پردازش این ابر رایانه را به یک پتافلاپس (دو برابر سرعت فعلی) ارتقاء دهیم. رییس مرکز پردازش فوق سریع دانشگاه امیرکبیر خاطر نشان کرد: گام بعدی ما ارتقای سرعت پردازش این ابررایانه به ۵ پتافلاپس خواهد بود. وی با بیان اینکه این ابر رایانه ۷ تا ۸ برابر سرعت بالاتری نسبت به سایر ابر رایانه های موجود در کشور دارد، اضافه کرد: در حال حاضر تحقیقات گسترده‌ای در حوزه‌هایی چون هوش مصنوعی و کلان دیتا در کشور در حال انجام است و این مرکز در حال ارائه خدمات به محققان است. معتمدی خاطر نشان کرد: از آنجایی که این ابر رایانه از سال‌ها قبل خدمات خود را ارائه می کرده است، اکنون نیز ابر رایانه سیمرغ خدمات لازم را به بخش های تحقیقاتی و علمی کشور ارائه می دهد. انتهای پیام منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر ابررایانه ابر رایانه سیمرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیمایش در مرز ۶G

اسلوب حاکم بر توسعه نسل‌های سلولی شبکه‌های ارتباطی سیار، روایتگر تجاری شدن هر نسل سلولی جدید پس از گذشت ۱۰ سال است و گذشتن از طول این بازه زمانی، ضمن خلق تجربیات جدید برای سرویس‌دهندگان ارتباطی، عموما بر سرعت دسترسی و کیفیت سرویس در سمت مصرف‌کنندگان نیز تأثیر مستقیم دارد.

به گزارش ایسنا، نسل‌های نوظهور ضمن به همراه داشتن چالش‌های اجتماعی و کسب‌وکاری در بدو سرویس‌دهی، پیشرفت‌ها و بهبودهایی را در سبک زندگی به ارمغان می‌آورند که در نهایت تبدیل به امضای آنها می‌شود.  

نسل دو (۲G) معرفی شد تا خدمات صوتی و پیام کوتاه را عرضه کند، ظهور نسل سه (۳G) با اتصال اینترنت موبایل گره خورده است، نسل چهار (۴G) در ادامه نسل قبلی به مقوله موبایل پهن‌باند پرداخت و نسل پنج (۵G) که همچنان چشم به بازار تجاری دوخته، بافت داده منسجمی را در بر می‌گیرد که درصدد پاسخگویی به نیازهای بالای شبکه تلفن همراه است.

مشخصات رادیویی اولیه که مربوط به ۵G می‌شود در اواخر سال ۲۰۱۷ تحت نسخه ۱۵ سازمان استانداردگذار ۳GPP منتشر شد و در سال ۲۰۱۸ نیز تلاش‌های بسیاری برای تکمیل این نسخه انجام گرفت. با وجود اینکه نسخه مذکور در ابتدا به یکپارچه‌سازی سیستم‌های رادیویی ۵G غیرمستقل پرداخت اما دامنه انتشار آن گسترش یافت تا ۵G مستقل براساس یک سیستم رادیویی جدید را هم پوشش دهد.

در این باره، مجید هدایتی- کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات- در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عموما تأخیری معمولی (کمتر از یک سال) در مسیر تکمیل استانداردهای اولیه یک نسل ارتباطی، منتج به اجرا و راه‌اندازی شبکه‌ها می‌شود و این موضوع را در روند پیدایش ۵G نیز شاهد بودیم. اما نمودار ABI Research نشانگر دستیابی زودهنگام نسل پنجم به یک میلیارد مشترک در مقایسه با ۴G است که در بازه زمانی شش ساله به حد اشباع رسید.

وی افزود: همچنین اپراتور SK Telecom یک ماه پس از انتشار نسخه ۱۵ اقدام به راه‌اندازی نخستین شبکه نسل پنجمی کرد در حالیکه تکمیل این نسخه ۱۴ ماه بعد از راه‌اندازی شبکه انجام شد؛ رویه‌ای که در دیگر نسل‌ها وجود نداشت و روند توسعه تکنولوژی به این سرعت نبود.

هدایتی با بیان اینکه سرعت توسعه ۵G به دلیل هزینه‌های سرمایه‌گذاری، مشخص نبودن نرخ بازگشت سرمایه و عدم تقاضا از سمت بازار در حال حاضر کند شده اما نرخ جذب ابتدایی آن بالا و سرعت رشدش چشم‌گیر بود، تشریح کرد: فناوری نسل پنجم که در عمل ادامه‌دهنده نسل قبل و به دنبال توسعه کاربردهای بیشتر است، بیشتر دغدغه پاسخگویی به نیازها و الزامات سازمانی نظیر شبکه ۵G خصوصی، محاسبات لبه با دسترسی چندگانه (MEC) و اتصال قابل اعتماد با تأخیر بسیار کم را دارد، همچنان نتوانسته در این بخش نیز موفقیتی به دست آورد.

این کارشناس گفت: در این حین، بحث جایگزینی و توسعه ۵.۵G مطرح است تا شاید راهی بر جبران کاستی‌ها و بهبود ۵G در راستای کاربردهای سازمانی باشد. به عبارت دیگر با رویه موجود، ۵G سرآمد در حوزه مصرف‌کنندگان معمولی خواهد ماند و ۵.۵G طراحی می‌شود تا ویژگی‌های خاص موردنظر سازمان‌ها را پیاده‌سازی و مسیر موفقیت آنها را ترسیم کند.

وی در پایان بیان کرد: این ویژگی‌ها شامل بازتاب تمامی مقوله‌های IOT، AR/VR، AI و RedCap در سراسر شبکه ارتباطی نسل پنجم پیشرفته است و ویژگی‌های بیشتر دیگری را نیز شامل می‌شود.

به اعتقاد او در تعریفی دیگر این رفتار به مصداق گذر از یک نسل ارتباطی و پرداختن به آن، به عنوان زیربنای نسلی دیگر است؛ شاید قرار است سرمایه‌گذاری در نسل‌های پایه و پیشرفته ۵G مصداق مستحکم‌سازی برای فناوری ۶G باشد تا در آن نسل شاهد موج نوآوری‌ها باشیم.بنابراین با چنین برداشتی از روند پیشرفت تکنولوژی، دور از واقعیت نیست که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) نیز نگاشت IMT-۲۰۳۰ را با هدف همسوسازی ۶G با زیرساخت موجود و در واقع این مسیر را مرتبط‌ترین چشم‌انداز آینده دانسته است؛ هرچند که الگوی توسعه ABI، تجاری‌سازی این نسل را به ۲۰۳۰ موکول کرده است.

با این حال اگر درباره وضعیت موجود صحبت کنیم، اولویت ۵.۵G کسب درآمد از شبکه‌های ۵G موجود با ایجاد فرصت‌های بیشتر در فضای سازمان‌ها برای اپراتورهای تلفن همراه فراتر از دامنه مصرف‌کنندگان معمولی است تا به این طریق توجیهی بر سرمایه‌گذاری‌های آنها باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیمایش در مرز ۶G
  • هوش مصنوعی و قانونگذاری؛ گفتگوی تخصصی در اینوتکس ۲۰۲۴
  • چگونه صد‌ها تن شاه خرچنگ پس از صید، پردازش و فرآوری می‌شوند؟ (فیلم)
  • سرگردانی مسافران در فرودگاه‌های انگلیس در پی بروز اشکال فنی در رایانه‌ها
  • ببینید | طوفان شن وحشتناک با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعتی در خراسان شمالی!
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۹ اردیبهشت
  • اسب تروجان
  • پیش‌بینی وزش باد و گرد و خاک در استان کرمان
  • سرعت دیدنی شاهین در لحظه سرقت یک ساندویچ
  • ۲۰ اثر به اختتامیه رویداد بازی‌آرا رسید/ معرفی ظرفیت‌های خوب بازی‌های رایانه‌ای به سبد خانوار